Find Your Element

Workshop  | Training | Teambuilding

Find Your Element

Workshop | Training | Teambuilding

Team Training

“Verbeeldingskracht is belangrijker dan kennis”
– Albert EInstein –

Het bezitten van goede soft-skills is een must. Zeker in tijden van digitalisering. Creatief zijn, verbindend communiceren en out of the box denken zijn maar een aantal vaardigheden die onmisbaar zijn voor een goede samenwerking.

Een zeer gerichte training of een speelse maar professionele teambuilding wordt ingezet om te werken aan de skills die uw team nodig heeft. Op basis van de op voorhand besproken noden en wensen van uw team krijgt u een sessie op maat.

Graag even weg van je eigen omgeving? Laat je inspireren door onze locatie in een prachtig natuurgebied uitgeroepen tot UNESCO wereld erfgoed en geniet van een aansluitend diner dat wordt bereid door je persoonlijke kok van Zouterover

Kies voor een boost met je team in de vorm van  een krachtige workshop of teambuilding met de nodige dosis humor, laat je een hele dag onderdompelen op onze locatie of investeer in een verdiepend traject met een meerdaagse training.

De Kunst van Verbinding

Tegenwoordig zijn we online zo “geconnecteerd” dat de offline connectie soms zoek is.
Om een team bij elkaar te houden en efficiënt te laten samenwerken is verbinding onmisbaar.
Volgende punten helpen om in verbinding te staan met jezelf en de ander.

Find Your Element

“Diep wortelen in de aarde om
hoog te kunnen bloeien in de lucht”

Een team bestaat uit mensen met verschillende temperamenten en persoonlijkheden. De acteermethode van H. Woudenberg werkt met de vier elementen uit de natuur. Deze methode wordt gebruikt om op zoek te gaan naar je kerntalenten, bewust te worden van bepaalde gedragingen en inzicht te krijgen in het effect ervan.

We gaan aan de slag met het inzetten van de elementen voor de optimalisatie van uw team. De kennis wordt toegepast in verbindend communiceren, het geven en ontvangen van feedback en in conflicthantering.

Het overkoepelende element van uw team of organisatie komt naar de oppervlakte en de visie met de bijhorende leiderschapsstijl wordt vanuit deze uitkomst bekeken.

We spelen met de verschillende elementen en hun kenmerken en leren ze bewust in te zetten.

Een reflectie– of analysemoment sluit de sessie of het traject af. Er kan gekozen worden om dit op een ander tijdstip te doen.

VUUR
wakkert de daadkracht, passie en motivatie aan.

WATER
laat in alle openheid verbinding stromen.

AARDE
wortelt rustig en objectief in doelgerichtheid.

LUCHT
blaast een frisse wind met flexibiliteit en heldere analyse.

INTUÏTIE

Vertrouw op je intuïtie, die raakt nooit op en wijst de weg zowel vanuit respect voor jezelf als voor de ander. In tegenstelling tot wilskracht, wat sterk, maar eindig is.
Maya Angelou: ‘People might forget what you’ve said. People might forget what you did. But they will never forget how you made them feel.’ 

Playfulness

Speelsheid stimuleert je brein, creativiteit en leert je out of the box denken.
Je comfortzone wordt groter, je kunt sneller en flexibeler inspelen op je omgeving en het versterkt het vertrouwen in jezelf. Spelen zonder tijdsdruk en zelfkritiek al dan niet doelloos is in essentie allesbehalve zinloos.

Flow

Flow is de toestand waarin mensen dermate betrokken zijn bij een activiteit dat ze alles om zich heen vergeten. Je concentratie is “effortless” optimaal en de tijd stroomt voorbij zonder dat je er bewust van bent. 
ICHI-GO ICHI-E is een Japans aanvullend concept dat vertaald kan worden als, ‘dit moment bestaat alleen nu en komt niet meer terug’.

Failing FOrward

Durven falen is essentieel in het leerproces en wakkert flexibiliteit en veerkracht aan.
Het is belangrijk dat er een bewustwording wordt gecreëerd en je kan leren van een moment van falen.
Het Japanse concept WABI SABI leert ons om schoonheid te zien in het imperfecte.

Combinatie workshop en lunch van Fenix Open Fire

Zoekt u een totaal beleving? Wilt u niet enkel het hoofd leegmaken met een artistieke workshop, maar ook genieten van lekker eten rond het kampvuur of aan een verborgen tafel in de natuur?
Dan zorg ik samen met FENIX OPEN FIRE voor de perfecte dag.  

Een simpel kampvuur is de perfecte basis voor een goed gesprek, maar ook om heerlijke bereidingen te maken. Een kampvuur brengt mensen samen. Eten delen met vrienden en familie is puur genieten.

De chefs van Fenix verzorgen puur eten of laten je mee experimenteren in en rond het vuur. We praten na over onze workshop of  we laden onze batterijen op om verder aan de slag te gaan.